روش سرمایه گذاری با سود خوب در بورس سهام

چگونه در بورس اوراق بهادار تهران وارد شویم و موفقیت کسب کنیم؟

روش سرمایه گذاری با سود خوب در بورس سهام

چگونه در بورس اوراق بهادار تهران وارد شویم و موفقیت کسب کنیم؟

من از سال 91 در بورس اوراق بهادار به خریدوفروش سهام مشغولم، این وبلاگ رو برای راهنمایی افرادی که به بورس و سرمایه گذاری علاقه مند هستن ایجاد کردم.

کلمات کلیدی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

شاخص کل بورس ایران که به نوعی دما سنج اقتصاد به شمار می رود،‌ از فروردین ۹۸ به طرز باورنکردنی، روند حرکتی خود را در یک کانال صعودی بلند مدت ادامه داد و وارد کانال ۳۰۰ هزار واحدی شده که در تاریخ ۵۵ ساله بورس ایران، بی سابقه بود. افزایش ورود پول هوشمند و تزریق نقدینگی به بازار بورس که از فروردین آغاز شده بود تا به امروز ادامه داشته و به نظر می رسد این روند، ادامه دار باشد.

 

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از روزیاتو، اگر استقلال و پرسپولیس تا اسفند ۹۸ در بورس واگذار شوند و خرید و فروش برگه سهام عدالت آزاد شود، بیش از ۵۰ میلیون هموطن، صاحب کد بورس میشوند که باید منتظر انقلاب بورس و ظهور میلیونرهای زیر ۴۰ سال در ایران عصر ۱۴۰۰ باشیم.

 

یکی از مهم ترین دلایل افزایش شاخص کل بورس و سودآوری بسیاری از سهام در میان مدت برای سرمایه گذاران صبور بازار سرمایه، ثبات نرخ ارز، چشم انداز روشن سودآوری شرکت ها در نیمه دوم سال  ۹۸ ،‌ افزایش شمار شرکت های پذیرفته شده در بازار، استقبال گسترده مردم از عرضه اولیه ها (حضور ۶۵۰ هزار نفر در عرضه اولیه پتروشیمی نوری-غول آروماتیک جهان) و هم چنین عدم جذابیت سرمایه گذاری در بازار های موازی (ارز و سکه و طلا و زمین و مسکن و خودرو) است .

 

ناگفته نماند که قیمت سهام بسیاری از ۵۵۰ شرکت پذیرفته شده در بازار بورس ایران، بسیار جذاب و پایین تر از قیمت ذاتی است و آماده یک صعود بی نظیر تا سال ۱۴۰۰ هست.

امسال، بیش از ۱۰ برابر سال گذشته، شاهد ارزش معاملات روزانه در بورس ایران هستیم. اگر شهریور سال گذشته تنها ۲۰۰ میلیارد تومان سهام در طول روز معامله می شد، این رقم به بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان در ۲۶ شهریور ۹۸ رسید. اگر سال گذشته کم تر از ۳۰۰ هزار نفر در عرضه اولیه سهام شرکت ها شرکت می کردند تا سود تضمین شده ۲۰ درصدی را ظرف ۴ روز شکار کنند، این رقم در نیمه دوم سال ۹۸ به بیش از ۶۵۰ هزار نفر رسید.

شمار دارندگان کد بورس به مرز ۱۲ میلیون نفر رسیده است و این نوید حضور فعال تر مردم در شفاف ترین بازار کشور می‌دهد. اگر چه خیلی ها معتقدند که شفافیت در بورس ایران بسیار ضعیف است اما به هر حال، به تناسب شرکت های پذیرفته شده در تالار اصلی و فرعی و فرابورس و پایه و حضور ناظر بازار و اهرم های نظارتی قوی، وضعیت شفافیت شرکت ها سال به سال بهتر می شود. اگر چه رنگی شدن بازار پایه فرابورس، داد خیلی ها را درآورده است. . . .

با توجه به روند سودآوری جذاب و شیرین بسیاری از سهام در بازار بورس ایران در نیمه نخست سال نود و هشت و علاقه برخی از هموطنان ریسک پذیر نسبت به حضور در بازار سرمایه ایران، مواردی در این گفتار برای تازه واردان ارائه می شود.

 

 نکته برای ورود به بورس

 

 برای ورود به بورس، نیاز به کد بورس دارید. برای دریافت کد بورس،‌ بایستی به همراه شناسنامه و کارت ملی و رونوشت مدرک تحصیلی، به یکی از ۱۰۶ کارگزاری بورس در ۳۱ استان کشور مراجعه کنید و فرم های ثبت نام برای دریافت کد بورس و هم چنین فرم های دریافت کد دسترسی به سامانه معاملات آنلاین را دریافت کنید.

 بایستی در سامانه سجام ثبت نام کنید. ظرف ۲۴ ساعت، کد بورس برای شما صادر می شود. از نوزاد ۱ روزه تا هموطنان ۱۰۰ ساله می توانند کد بورس بگیرند.

 والدین می توانند برای فرزندان خود کد بورس و کد دسترسی به سامانه معاملات آنلاین بگیرند.

حتما بایستی یک شماره موبایل و یک پست الکترونیک و یک شماره شبا به کارگزاری خود اعلام کنید.

کد کاربری و رمز عبور برای دسترسی به سامانه معاملات آنلاین، ظرف ۲۴ ساعت به نشانی پست الکترونیک شما ارسال می شود.

 با دسترسی به سامانه،‌ می توانید هر روز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ (روزهای غیر تعطیلی شنبه تا چهارشنبه) نسبت به خرید و فروش سهام مورد نظر اقدام کنید.

 

خوب، گام های ابتدایی را برداشته اید. اکنون کد بورس دارید و به سامانه معاملات آنلاین دسترسی دارید.

گام بعدی این است که چند ماه، صرفا تماشاچی سامانه معاملات بورس در نشانی tsetmc.com باشید. هر روز ببینید که پربیننده ترین سهام، پر معامله ترین نماد ها،‌ نمادهای شاخص ساز مثبت و منفی کدام است.

هر سهمی در بازار بورس ایران، یک نماد دارد. مثلا نماد شرکت سایپا، خساپا است. در بورس، وقتی صحبت از شرکت سایپا می شود، همه از «خساپا» صبحت می کنند. یا غول صنایع دریایی ایران (صدرا) با نماد «خصدرا» نامیده می شود.

سعی کنید با نمادهای ۵۵۰ شرکت در گروه های مختلف از سیمانی تا دارویی آشنا شوید.

حداقل مبلغ مورد نیاز برای ورود به بازار سرمایه ایران، ۱ میلیون ریال است. سقفی ندارد.

شما به عنوان شخص حقیقی، کد حقیقی برای معاملات دارید.

 

اگر تحلیل صورت های مالی را بلد هستید و می توانید گزارش های مالی و حسابداری و حسابرسی قانونی شرکت ها را بررسی و ارزشیابی کنید،‌ به سامانه کدال در نشانی codal.ir‌ بروید. PDF هم اطلاعات مربوط به صورت های مالی شرکت ها و گزارش ۱۲ ماهه هیات مدیره، برگزاری مجامع، اگهی تقسیم سود و غیره، همه در سامانه جامع ناشران است. اگر بلد نیستید، کتاب های تحلیل بورسی را بخرید و مطالعه کنید.

بهتر است چند کتاب را از اینترنت دانلود کرده و مطالعه کنید. مثل اصول سرمایه گذاری در بورس. آشنایی با اصطلاحات بورس.  روانشناسی بورس. تحلیل های تکنیکال و فاندمنتال و غیره.

 هیچ نیازی نیست ظرف ۶ ماه، چندین کتاب مطالعه کنید. ظرف ۶ماه، فقط در عرضه اولیه ها شرکت کنید و تماشاچی بازار باشید تا با جو بازار آشنا شوید. وقت برای ورود به بورس همیشه هست. سعی کنید با اشراف خوب و آموزش خوب و مشورت خوب، وارد بازار شوید. سایت رسمی بورس در نشانی: tse.ir قرار دارد.

ارزش صبر در بورس

ارزش ثانیه ها را نایب قهرمان المپیک درک می کند. ارزش صبر در بازار بورس را هم سهامدارانی که شاهد ۵ تا ۵۰ برابر شدن سرمایه خود ظرف ۱ تا ۲ سال هستند، به نیکی درک می کنند.  یک اصل بزرگ در بورس را فراموش نکنید: مهم نیست چقدر پول دارید و چقدر درباره سهام می دانید. مهم آن است که چقدر صبر دارید!

 

 پول در بورس، از جاده صبر می گذرد. فراری ها از بازار، افراد عجول هستند و کم تحمل در زندگی!

 

ارزش صبر در این بازار را سهامدارانی که سود ۱۰۰۰ درصدی در عرض کم تر از ۱ سال کسب کردند، درک می کنند. (مثل سهم  «قاسم ایران»  که ظرف کم تر از ۱۲ ماه از ۴۲۰  تومان به ۴۸۰۰  تومان رسید). یادمان باشد که کسب ۱۰۰۰ درصد سود در سیستم بانکی معادل سپرده گذاری ۴۰ ساله است نه ۱ ساله! یادمان باشد که دلار آمریکا از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۷، کم تر از ۷۰۰ درصد رشد کرد (حدود ۲۰۰۰ تومان به حدود ۱۴۰۰۰ تومان).

 

چه سهامی بخریم؟

 

همانطور که گفتیم، بیش از ۵۵۰ شرکت در ده ها گروه در بازار بورس ایران فعال است. برای تازه واردها که معمولا صبر زیادی ندارند و عجول و ریسک گریز هستند، سهام در گروه غذایی، دارویی، قندی و سیمانی پیشنهاد می شود. این ۴ گروه، گروه هایی با پتانسیل رشد قیمتی بالا در میان مدت بوده و ارزش سهامداری چند ساله را نیز دارا می باشند.

مثلا نماد سفارس، غول شرکت های سیمانی ایران است که در نیمه دوم سال ۹۸، شاهد رشد قیمتی آن خواهیم بود. هیچ تازه واردی نباید بر اساس دنباله روی از یک کانال، به دنبال سیگنال برای خرید و فروش سهام باشد. بایستی مدتی، تماشاگر و نظاره گر بازار باشد تا اطلاعات مقدماتی خوبی از بازار و روانشناسی و تابلوخوانی آن بدست آورد.

اگر زود تر اصول سرمایه گذاری در بازار بورس را فرا نگیرید، روزگاری که باید فرابگیرید، هزینه بیش تری پرداخت خواهید کرد هم برای یادگیری و هم خرید سهام آس. امروز با ۲۰۰۰ ریال، چیز خاصی در اقتصاد ایران به شما نمی دهند. اما تقریبا چند سهم بانکی (صادرات یا تجارت) را میتوان با این قیمت خرید. آیا ۲۰۰۰ ریال، ریسک زیادی برای خرید چند سهم شرکت های غول بازار دارد؟ زود دیر میشه. . . .

توجه کنید که نمادهای معرفی شده در این گفتار، صرفا مثال است و سیگنال خرید یا فروش محسوب نمی شود.

 

راهنمای مبتدیان: چطور وارد بورس شویم؟ چگونه سهام بخریم؟


گفتیم که گام اول برای ورود به بورس، دریافت کد بورسی است. برای این کار لازم است با در اختیار داشتن مدارک شناسایی خود به یکی از شرکت‌های کارگزاری بورس در سراسر کشور مراجعه کنید. پس از دریافت کد بورسی، سوالی که به وجود می‌آید این است که چگونه سهام بخرم ؟

 

شما می توانید به چهار روش برای خرید و فروش سهام و یا سایر اوراق بهادار موجود در بورس اقدام کنید. در این مقاله این چهار روش را به شما معرفی خواهیم کرد.

۱- خرید و فروش از طریق مراجعه حضوری به کارگزار

۲- خرید و فروش از طریق ارائه سفارش به صورت تلفنی

۳- خرید و فروش از طریق ارائه سفارش به صورت اینترنتی

۴- خرید و فروش به روش برخط (آنلاین)

(برای مراجعه به هر قسمت، بر روی عبارت مورد نظرتان کلیک کنید.)

 
معاملات حضوری (In Person Trading)

 

در این روش، کافی است سرمایه‌گذار به صورت حضوری به شرکت کارگزاری مراجعه کرده و فرم درخواست خرید یا فروش اوراق بهادار را تکمیل کند. این فرم شامل اطلاعاتی مثل مشخصات کامل فرد، نشانی و تلفن تماس، کد بورسی و همچنین مشخصات کامل سهام و یا سایر اوراق بهاداری است که فرد قصد خرید یا فروش آن را دارد.

هنگام پر کردن فرم خرید یا فروش چند روش برای مشخص کردن قیمت پیشنهادی توسط سرمایه‌گذار وجود وجود دارد، که در ادامه به صورت مختصر آن‌ها را توضیح می‌دهیم …


الف. درخواست خرید یا فروش به قیمت بازار:

در این روش، سرمایه‌گذار در فرم درخواست خرید سهام و در ستون حداکثر قیمت، عبارت “قیمت بازار” را ثبت می‌کند. به این معنا که سرمایه‌گذار به کارگزار این اختیار را می‌دهد که به تشخیص خود، سهام و یا سایر اوراق مورد نظر وی را در مناسب‌ترین قیمت روز بازار، برای فرد خریداری کند. توجه کنید که هنگام خرید سهام، هر اندازه قیمت خرید سهام پایین‌تر باشد، بهتر است و در نقطه مقابل، در هنگام فروش، سرمایه‌گذار ترجیح می‌دهد کارگزار سهام و یا سایر اوراق بهادار وی را به بالاترین قیمت ممکن به فروش برساند.


ب. درخواست خرید یا فروش به قیمت معین:

در این نوع درخواست، سرمایه‌گذار قیمت مورد نظر خود برای خرید یا فروش سهام را به طور مشخص در فرم درخواست خرید یا فروش درج می‌کند و کارگزار نیز بر اساس همین قیمت، اقدام به ثبت درخواست در سامانه معاملات می‌نماید. بنابراین، در روش دوم، کارگزار موظف خواهد بود، سهام و یا سایر اوراق بهادار مورد نظر شما را دقیقا براساس قیمتی که برای او تعیین کرده‌اید، خریداری کرده و یا به فروش برساند. طبیعی است که اگر قیمت سهم در بازار به قیمت مورد نظر شما نرسد معامله‌ای انجام نخواهد شد.


ج. درخواست خرید یا فروش محدود:

در این روش نیز سرمایه‌گذار حداکثر و یا حداقل قیمت مورد نظر خود برای خرید یا فروش سهام را در ستون قیمت فرم درخواست وارد می‌کند. برای مثال، فرض کنید شما قصد دارید سهام شرکت الف را خریداری کنید و حداکثر قیمت مورد نظر شما برای خرید این سهم، ۱۵۰ تومان است، اما طبیعتا ترجیح می دهید سهم را به قیمتی کمتر از ۱۵۰ تومان بخرید، پس در فرم سفارش خرید و در قسمت حداکثر قیمت، عدد ۱۵۰ تومان را درج می‌کنید. به این ترتیب، به کارگزار اجازه می‌دهید تا سهام مورد نظر شما را نهایتا با قیمت ۱۵۰ تومان خریداری کند، اگرچه قطعا خرید با قیمت پائین‌تر مطلوب خواهد بود.

 

در فروش نیز به به همین صورت عمل می‌شود با این تفاوت که شما برای فروش سهام خود یک حداقل قیمت تعیین می‌کنید. البته قطعا ترجیح شما این خواهد بود که قیمت فروش، بالاتر از حداقل تعیین شده باشد و توانمندی کارگزار در این موضوع می‌تواند در تصمیم شما برای انتخاب کارگزار نیز مؤثر باشد.

 
معاملات تلفنی (Phone Trading)

 

کارگزاران بورس بر اساس ضوابط و مقررات خاصی که از سوی سازمان بورس تعیین و ابلاغ شده خدماتی را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهند تا فرآیند سرمایه‌گذاری را برای آن‌ها تسهیل کنند. یکی از این خدمات، امکان ارائه سفارش خرید و فروش اوراق بهادار به صورت تلفنی است، در این روش سرمایه‌گذار می‌تواند بدون مراجعه حضوری و از طریق استفاده از سامانه مرکز تماس کارگزاری، به صورت تلفنی سفارش خود برای خرید یا فروش سهام و سایر اوراق بهادار ارائه دهد. تنها کافی است سرمایه‌گذار یک بار به کارگزاری مراجعه کرده و قرارداد مربوطه را امضا کند. حداکثر ظرف مدت یک هفته نام کاربری و رمز عبور مخصوص مشتری به صورت محرمانه در اختیار وی قرار می‌گیرد و سرمایه‌گذار می‌تواند به صورت تلفنی و از طریق کارگزار سفارش‌های خود را وارد سامانه معاملات کند.

 

توجه داشته باشیدکه ارائه سفارش به صورت تلفنی هیچ تفاوتی با ارائه سفارش به صورت حضوری ندارد و کارگزاری، سفارش‌های ارائه شده از طریق مرکز تماس را همانند سفارش‌های حضوری پیگیری خواهد کرد. همچنین سامانه مرکز تماس کارگزاری موظف است به صورت خودکار شماره پیگیری را به سرمایه‌گذار بدهد تا در هر لحظه بتواند از آخرین وضعیت سفارش خود مطلع شود.

 

فعال سازی امکان سفارش تلفنی برای مشتریان به صورت رایگان است و کارگزاران بورس، به جز کارمزد خرید و فروش اوراق بهادار، وجهی در این خصوص از مشتریان دریافت نخواهند کرد.

 
 معاملات اینترنتی (Internet Trading)

 

روش اینترنتی از نظر عملکرد شبیه روش تلفنی است. در این روش، سرمایه‌گذار به جای تلفن از طریق اینترنت سفارش خرید یا فروش خود را به کارگزاری ارائه کرده و کارگزاری پس از دریافت سفارش مذکور، آن را وارد سامانه معاملات بورس می‌کند. در روش اینترنتی مشتری پس از دریافت رمز عبور از شرکت کارگزاری می‌بایست به سایت اینترنتی کارگزاری مراجعه کرده و سفارشات خود را از این طریق ثبت نموده و پیگیری کند.

 
معاملات آنلاین (Online Trading)

 

به طور کلی در هر سه روش مراجعه حضوری، ارائه سفارش به صورت تلفنی و یا ارائه سفارش به صورت اینترنتی، مشتری سفارش خود را به کارگزار ارائه کرده و این کارگزار است که درخواست مشتری را وارد سامانه معاملات می‌کند. بنابراین مشتری خود مستقیما اقدام به خرید یا فروش اوراق بهادار نمی‌کند.

 

اما روش چهارم یعنی معاملات آنلاین این امکان را برای سرمایه‌گذار فراهم می‌کند که خود مستقیما درخواست‌های خرید یا فروش سهام را بدون واسطه کارگزار، وارد سامانه معاملات بورس نماید. در این روش کارگزار یک رابط کاربری به صورت نرم‌افزار در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌دهد تا وی شخصا بتواند سفارش‌های خرید و فروش خود را وارد سامانه کند. به این ترتیب سرمایه‌گذار کاملا می‌تواند روند معاملات خود را زیر نظر داشته باشد.

امروزه با گسترش معاملات آنلاین تقریبا تمام روش‌های قبلی منسوخ شده و کمتر کسی است که از آن‌ها استفاده کند. البته کارگزاری‌ها موظف‌اند همچنان این خدمات را ارائه دهند. پیشنهاد ما به شما نیز این است که از روش معاملات آنلاین استفاده کنید. 

 
چکیده مطلب:

 

یکی از سوالاتی که اکثر افراد از ما می‌پرسند این است که اصلا چگونه سهام بخرم ؟! کجا باید بروم ؟! از کجا باید شروع کنم ؟! در این مقاله و مقاله گام اول برای ورود به بورس در مورد نحوه ورود به بازار سرمابه و روش‌های خرید و فروش سهام مطالبی را برای شما عزیزان ارائه کردیم. با انواع روش‌های خرید و و فروش سهام و اوراق بهادار شامل مراجعه حضوری به کارگزار، ثبت سفارش تلفنی و اینترنتی، و همچنین روش معاملات آنلاین آشنا شدید.

 

قطعا هنوز هم سوالات زیادی در ذهن شما هست! مثلا این که چگونه یک سهام خوب انتخاب کنبم؟ از کجا بفهمم چه سهمی قرار است رشد کند؟! در این مقاله پاسخ سوال ” چگونه سهام بخرم ؟! ” را پیدا کردیم. در مقالات دیگر به دیگر سوالات هم پاسخ داده خواهد شد …

 

 

  • ۹۸/۱۰/۲۹
  • شهاب جه

شروع در بورس

نظرات (۱)

با سلام و احترام اینجانب افشین فتحی مرام از مطالب خوبی که برای همگان قرار دادید تشکر میکنم با اجازه شما قسمتی از مطالب شما را جهت مجموعه کتابهایی که تحت عنوان پکیج جامع آموزش بورس برای معرفی و یادگیری خرید و فروش سهام در بورس و کسب درآمد از این طریق برای عموم تدارک دیده ام، استفاده کردم. اگر این کتاب ها را که از سطح اینترنت ، با تجربه خودم ، ترجمه و غیره جمع آوری کرده ام استقبال کنند مرتب مطالب جدید به آن اضافه خواهم کرد و این کتب را به روز رسانی میکنم تا شاهد بازاری پر رونق و رفتار حرفه ای تری در بازار سرمایه باشیم.

لینک کوتاه شده fathiweb.ir/b

لینک اصلی:

https://fathiweb.ir/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%b3%d8%b1%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%87-%da%af%d8%b0%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%b1%d8%b3/

ممنون میشم اگر تایید بفرمایید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی